zondag 15 januari 2012

Flower-Power-tex


Nodig: frame asymmetrisch rond 50cm, standaard ijzer 12cm, 3D vlinder 15 en 25cm, Powertex brons 1L, stone-art, Powercolor turquoise, titaan wit en colortrix brons gold, easy varnish, ijzerdraad (bloemisten), ongeveer 10 verschillende kanten kleedjes in  diversen maten, aluminium draad (voor de voelsprieten).

Tip: kijk regelmatig op rommelmarkten en verzamel kant en kanten kleedjes, zodat je een voorraadje krijgt dat komt altijd van pas.  Zeker in combinatie met Powertex.

Extra benodigdheden: Oud T-shirt, knip een aantal stroken van 6cm breed.

Werkwijze:

Breng een dikkere laag Powertex brons aan op de vlinders, strooi in de natte Powertex de Stone-art poeder duw dit voorzichtig aan en laat het even intrekken. Goed uitwrijven. En daarna nog een laag Powertex op brengen.


Dompel het kant voor de vlinders en de kleedjes met Powertex brons, laten drogen. Kleedjes plat losjes op tafel op een stuk plastic. Zorg dat het niet aan het plastic gaat plakken want dan wordt de achterkant niet mooi.


Verf het aluminum draad met Powertex brons.


Maak een soepele klei mengsel van Powertex en Stone-art poeder (verhouding is 1:1) voor de balletjes op de voelsprieten.


Zet het frame wat hoger op de sokkel.

Dompel de stroken T-shirt in de powertex. Goed uitknijpen. Wikkel deze om de buitenste cirkel van het  frame en om de poot.

Kleur de vlinders , kleedjes en het frame volgens voorbeeld af met een mengsel van Easy Varnish met de kleurtjes powercolor en colortrix.

Maak de kleedjes vast aan het frame met een stukje ijzerdraad. Dat gaat het makkelijkst als de kleedjes uitgehard zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten