woensdag 22 februari 2012

Black Tulip


Realisatie: Marion Linnenbank

Benodigdheden: Powertex zwart (500 gr), basis lijf (styropor) Marjanti, ijzeren standaard 12cm, Tulp  (styropor), elektriciteitsdraad 17cm, easy varnish, kant, stockinette, powercotton, powercolor rood en groen, colortrix silver.

Werkwijze: 

·         Bescherm allereerst je werkplek met plastic en werk met latex handschoenen aan. Doe eerst het voorbereidend droge werk zonder handschoenen.

·         Snij met een scherp mesje zonder kartels een centimeter of 5 van de bovenkant van het lijfje.

·         De vaas is een omgekeerd lijf. Maak met een priem een gat boven in het lijf om deze op de pin te kunnen plaatsen.

·         Het is handig om de tulp even op een stokje te prikken dat werkt makkelijker. Breng Powertex zwart aan op de vaas en tulp 2 lagen. Dompel een stukje kant in de Powertex en versier daar de vaas mee.

·         Knip van het stockinette ongeveer 8 tot 10 rechthoekjes van ongeveer 6cm breed en 10cm lang denk er aan dat de rek in de breedte komt.

·         Knip van een oud T-shirt blaadjes voor aan de steel.

·         Dompel de stockinette en T-shirt in de powertex. Goed uitknijpen.

·         Zet de tulp op zijn kop en drapeer de stockinette als bloemblaadjes over de tulp. Draai de uiteinde af en toe in een puntje. Droog de tulp met de föhn om z’n kop.

·         Kleur de tulp en vaas volgens voorbeeld af met een mengsel van Easy Varnish met alle kleurtjes powercollor en colortrix.

·         Dompel de draadjes powercotton in de Powertex en draai die om het elektriciteitsdraad.  Hou wel rekening dat je ruimte laat om de steen in de tulp en vaas te prikken.

·         Laat de werkstukken goed drogen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten