zaterdag 22 januari 2011

Kreavak workshop

Afrikaans sfeerlichtje
Nodig: halve styropor bal van 15cm, Masai Caras, halve liter Powertex brons, stona-art, powercollor rood en geel, colortix brons, easy varnish, waxinelichtje.
Werkzijze: Bescherm je werkplek met plastic en werk met latex handschoenen aan.
Snij de ongelijke randjes van de onderkant van de bal. Teken het waxinne lichtje aan de bovenkant af en snij het rondje eruit, zodat het waxinelichtje  erin past. Haal het er weer uit.
Verf de halve bal met een dikke laag Powertex brons. Strooi hier gelijk de Stone-art poeder op duw het in de nog natte Powertex vast. Wrijf het overtollig poeder eraf even goed opwrijven. Je kan dit nog een keer herhalen voor een onregelmatiger resultaat. Kleur de halve bal met easy varnish (heel weinig) en colortrix brons. Verf het Masai hoofdje met Powertex brons, geef het een beetje kleur.
Klei maken:   
Maak een kleimengsel van Powertex en Stone-art de verhouding is 1 op 1. Zorg dat de klei soepel te verwerken is. Maak van de klei een rol duw deze plat tot een paar millimeter en knip hiervan repen van 1 centimeter breed knip hiervan weer vierkantjes van 1 centimeter. Knip hier weer driehoekjes van. Maak een grote driehoek waar het hoofdje op past. Kleur ze en versier de halve bal ermee, rond de opening van het waxinelichtje en een randje onderaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten